Många upplever idag att de har problem med sina ögon eller att de på kort tid har fått sämre syn. Orsaken kan vara att ciliarmuskeln i ögat är ansträng. Förklaringen till det är enkel. Våra ögon är skapade främst för att se på långt håll. Varje gång vi växlar mellan att titta på nära och långt håll måste musklen arbeta för att ögat ska ställa om sig. Idag gör vi den omställningen mer än vi någonsin har gjort i mänsklighetens historia.

Anledningen är vårt digitala liv, där vi tittar på olika digitala enheter som vi oftast håller väldigt nära ögonen. Och vi växlar konstant mellan smartphonen, datorn och läsplattan. Ibland läser vi en bok eller tidning och däremellan kör vi bil eller är ute på stan. Våra ögon utsätts helt enkelt för stora påfrestningar.

MONO PLUS 2 är glaset som ger dig bättre synkomfort. Det betyder att du och dina ögon kommer att må bättre när ögonen får lite avlastning från den ansträngning som det digitala livet med ständigt växlande synavstånd innebär.

MONO PLUS 2 är ett livsstilsglas som kan användas dygnet runt, kort sagt den optimala lösningen för seende både på långt och kort håll. Detta glas är för dig som redan har, eller tror dig behöva, enkelslipade glasögon och ännu inte har utvecklat ett behov för progressiva glas.